Szőlészet – Dűlők

Szőlészet

Ahol a Bor születik: A természet és az emberi munka évezredes kapcsolatának gyümölcse, ahol olyan csodás alapanyagokat tudunk megtermelni, ami egy feledhetetlen élményben csúcsosodik ki a borban. A Naturális művelésű szőlészetünkben talajmunka és vegyszerek használata nélkül garape fruit magkivonat alapú permetszerrel szeretnénk megmutatni azokat a terroir jellegeket, amik egyedivé teszik a Borainkat és az Egri Borvidéket. A Szőlészet legfontosabb eleme a harmónia aminek a megteremtése az egyik legnehezebb és egyben legizgalmasabb feladat, mivel meg kell értenünk hogy az adott évben az adott időszakban hogyan tudjuk fenntartani az egyensúlyt.

Dűlők

A terroir legfőbb eleme:  A dűlők kiválasztásánál 4 alapvető fontosságú paramétert veszünk figyelembe: Napos órák száma és beesési szögetalaj szerkezeti összetételevízmegtartó képessége és a szőlőtőkék kora és állapotaLegkiemelkedőbb ültetvényünk a Nagy-Eged dűlőben található, ahol 35 évnél öregebb tőkékkel tudunk együtt dolgozni 350 m tengerszint feletti magasságban Mészkő alapkőzeten Pleisztocén kori lejtőagyaggal ami egy igazán izgalmas és utánozhatatlan egyedi naturális ásványokban gazdag ízt biztosít a borok számára. A másik igen fontos területünk a Sík-hegy dűlő, ami 250 m tengerszint feletti magasságban agyagos vályog barna erdőtalajon biztosítja a 25 éves kortől – 62 éves korig a szőlő növény számára az utánozhatatlan gyümölcsösség megjelenését és a több méter mélyről felszabaduló tápanyagokat.