Borászat

Villa Wanda Bormanufaktúra

Innováció a borkészítésben!

Kén mentes borok alternatív antioxidánssal stabilizálva
Sulphur-free wines stabilized with (fully natural) alternative antioxidáns

2016-ban kezdtünk bevezetni egy természetes antioxidánst a borkészítés területére, mikor is a stabilizáló folyamatból kihagytuk a kén használatát és grape fruit mag kivonattal helyettesítettük.

Fontos kiemelni, hogy boraink adalékmentesen készülnek!

Évek alatt bebizonyosodott, hogy a borok élvezeti értéke és az egészségre gyakorolt hatása páratlan. Ma már a szőlő területeken is átálltunk az antioxidánssal történő növényvédelemre. Ezáltal fontos kiemelni, hogy boraink adalékmentesen készülnek!

A Villa Vanda Bormanufaktúra egy olyan borászat ahol mindig is törekszünk a tiszta egyenes kommunikációra és borkészítésre, ezért is vágtunk bele ebbe a kockázatos kísérletbe.

2007-ben alapítottuk a családi borászatunkat, melyben akkor ketten voltunk – Vanda és Attila – aktív tagok, de ma már büszkén mondhatjuk, hogy gyermekeink közül – Zsófi és István – is bekapcsolódott.

Az elmúlt 16 évünk során sikerült megvalósítani a Szőlészetet, jelenleg már 7 ha-os területen gazdálkodunk, név szerint Nagy-Eged, Sík-hegy, Nagy -Galagonyás, Mocsáry dűlőkön, illetve a Borászatot, ami egy olyan helyen áll Eger határában, ami egyedülálló a borvidéken, ahol meseszerű környezetben tudjuk elkészíteni, és érlelni a borainkat.